Какво ще видите на Леденика, ако отидете днес.

Пълното заглавие на този пост би било “Защо трябва да пропуснете да идете до пещерата Леденика преди другото лято”, но предполагам все ще се намери някой да пропищи, че за местния бизнес така не трябва да се говори…

И не, че ми е работа да критикувам, но юнаци и моми щяха да са една незабележима идея по-подходящи за мястото, отколкото западноевропейски рицари и принцеси.

Иначе, районът около пещерата Леденика е строителна площадка, и ако не възразявате да си купите билет от метален сандък, да ви ручат камиони и багери, ако сте ок с провирането между скелета и прескачането на временни канавки и ако нямате проблем с прах и гмуркането сред кабели – то няма причина да не идете до въпросният туристически обект. Показвам ви в няколко снимки как изглежда той в момента. Строителните работи по външната част трябва да приключат далеч преди края на годината, но прокарването на кабели и работата под земята – чак напролет.

Също така: преди ден излезе информация, че пещерата е затворена поради опасност от срутване за период от 30 дни.

Не пропускайте да посетите пещерата Леденика, но може би не е зле да изчакате до лято 2014, особено имайки предвид разкопаните поради Водния цикъл улици на самия град Враца.

Ето снимки от самата пещера, едно от най-красивите места в България.

Share

One Response to “Какво ще видите на Леденика, ако отидете днес.”

  1. miki Says:

    Ужасен кич, дело на безумни архитекти, инженери и строители които нямат 1% мозък в главите!

Leave a Reply