10 години “Метър Бира”

Posted in "Метър Бира" on March 19th, 2011 by arhivatora

Днес се навършват 10 готини от създаването на “Метър Бира” – честито на най-вкусната кухня във Враца!

Share

Мартенска хроника

Posted in "Метър Бира", arhivatora, Frankfurt\Oder, photography \фотография, SlubFurt, Slubice, Враца, експедиции, кухничка, фолклор, фотография \photography on March 11th, 2011 by arhivatora

Знаете ли,  всяка година си взимам отпуск от рабова в първата седмица на месец март. Все ми се наира какво да правя, покрай многото рожденни дни и празници… Тая година също намерих какви да ги свърша:

Ето как изглеждаше ръката ми на първи март. Тъй като традициите не са това, което бяха, и отдавна е отминало времето в което е било важно мястото на поставяне на мартеницата, вече си ги връзвам само на лявата ръка – за да не пречат на ръката с мишката ;)

Най-лявата мартеница е от майка ми. Любима ми е. Истинска, ретро, вълнена, естественооцветена мартеница.

Вечерта транзитирах през един коктейл в младежкия, след наградите “Опит за летене”. Ако някой от местните се интересува от архиви да каже, тъй като Helix ме е заместила и е поснимала от “ложата” :)

Вечерта празнувахме рожденния ден на баща ми в “Метър Бира”.

Втори март беше първи рожден ден на малък Бобо, и му направихме прощъпулник. Хареса си ключ от кола и стоматологично огледалце. Снимайте си прощъпулниците на децата, щото след дватрийсе години никой не се сеща какво е хванало бебето му! По спорни – но логични – спомени на майка ми, аз съм се хванал за книгата.

На трети март открихме фотоизложбата СлубФурт (ето снимките от нея, и откриването й във Враца) в Криводол, където ще остане до края на месеца; след това ще се премести в друго читалище в областта – интерес към нея има предостатъчно.

Страхотен сняг валеше, но това не ни спря да присъстваме на издигането на знамето и поклонението пред паметника на загиналите във войните криводолчани. Любим детайл на събитието: облицования с найлоново пликче микрофон.

Четвърти март го изпратихме така.

На пети, рождения ми ден бяхме в Челопек на фестивал на традиционните занаяти. На снимката виждате министъра на културата Вежди Рашидов (вляво) организаторите Стефан Илиев (ОПУ Враца) и Кирил Беков (в ямурлуците), областният управител на Враца Пепа Владимирова (в дъното) в момент на освещаване на знамето на Челопек.

А пътьом от курбана сгънахме няколко баници и пити:

На шести март, сирни заговезни, бяхме изненадани от ритуален огън, запален на средата между блоковете „Химик” 5 и 6. Отидохме да видим какви ги вършат местните, а те ни посрещнаха с добро настроение и домашно вино. Беше много приятно. Прескочих огъня и цяла вечер миришех на пушено. Мисляя си – хубав междусъседски почин, дано повече се случва. Когато бях дете, масово се обзавеждаха мази в битов стил, за да играят карти мъжете. Имаше някакъв опит за комшулук. Сега… Мани-мани

Е такива неща. Повече снимки и детайли от посетените събития – тезз деня.

 

 

 

Share

Вино са пиле…

Posted in "Метър Бира", arhivatora, photography \фотография, Враца, Доктор`с Го-Го Бенд, изкуство, кухничка, музика, работническо дело, фолклор, фотография \photography on October 15th, 2009 by arhivatora

Трите Трътли (от Ритлите) – “Вино са пиле”. Това всъщност е Докторс Гого Бенд под прикритие, което не е тайна за запознатите, но аз да кажа за останалите :)

Дълго чакано :D

Казах ви, че ще е врачанско и култово! Приятно слушане и слюнкоотделяне!

Share

Стомна за двама

Posted in "Метър Бира" on October 8th, 2009 by arhivatora

stomna

Share

Апетитно

Posted in "Метър Бира", photography \фотография, фотография \photography on March 30th, 2009 by arhivatora

Не мога да не споделя къркорещите си от глад черва с вас…
Най-добрата кухня в града заслужава и добра рекламна фотография; ето ви няколко от новите изкушения в “Метър Бира”, Враца, до бл. 26.

Share

Sic transit gloria mundi чЕрез Царъ Сачъ

Posted in "Метър Бира" on October 31st, 2008 by arhivatora
Вчера редовните клиенти на “Метър Бира” бяха на далавера; по икиндия снимах – за пореден път – манджите за новото меню, и понеже имаше доста ядене, раздавахме на хората по масите ребърца и пържени гъби за дегустация.
А това, както знаем, е най-добрата реклама, следвана близо от моите снимки.
Ин а рилейтид стори:
Някой от масите попита между поръчката на две ракии кой съм; обясниха му, че съм фотограф и дизайнер, някой си Б. П.; а жената до него отговори – Аааа, знаем ние, гледали сме по телевизията за него… Добро е момчето…
:]
На снимката – “Царъ Сачъ” се извисява като огромен храм на слънцето между други ястия; не се бъркайте, всички “малки” чинии са всъщност големи.
Share

Антианорексин

Posted in "Метър Бира", photography \фотография, фотография \photography on October 16th, 2008 by arhivatora

Некои блогаре снимат кържави анорексични манджи по ресторантите, а аз снимам само един: “Метър Бира”, Враца, до бл. 26 :)

Ох, на мамааааааа!
Share

Вкуснотии-чудесии

Posted in "Метър Бира", photography \фотография, фотография \photography on August 9th, 2007 by arhivatora

Разни хорица често постват рецепти за разни манджички и питиета.
Уви, едно от нещата които още не съм се научил да правя е да готвя :(
…та съответно не мога да ви пусна рецепта за каквото и да е.
Мога обаче да ви подразня апетита и да ви поканя на ей тези нещица:Всичко това и още купища подобни могат да бъдат открити в “Метър Бира”, до блок 26 :D

Share