За изложбите

Здравейте, приятели и читатели. Ще занимая за малко вниманието ви със суховати исторически справки. Къде за мен, къде заради медиите, къде за хора, с които отскоро се познаваме и не са запознати с последните години от Творческото ми развитие. Ето малко кадри от изложбите, в които съм участвал от 2003-та насам.

Тук, още млад-зелен, съм на сефтето си, в Арт-центъра. Изложбата е благотворителна. Участвах с две снимки, едната от които беше купена от тогавашния областен управител, д-р Антонио Георгиев. Явно е доста отдавна, щом единствената архивна единица оттогава е от GSM.

Това е участието ми в изложба на врачанските художници, пак в Арт-центъра. Този път участвах с шест от плетениците, които правех много често по това време. Тук вече имаме сканирана снимка. Уау.

Любопитно – не успях да открия публикувана снимка от изложбата в Европарламента в Брюксел. Тема: “Българското културно наследство. Красотата на манастирите във Врачанско”. Спечелих конкурс с фотоси на св. Иван Пусти.

Това са непубликувани снимки от първата ми самостоятелна изложба. Смешното е, че не съм присъствал на нея. Откриха я в 9 сутринта в общината в Криводол :) Добре, че беше баща ми да я снима, та да знам как да си я представя.

Това е кадър от “Манастирите…”, изложена във врачанския исторически музей, където стоя месец или два, преди да тръгне по градовете във Врачанска област. Не знам къде е била, нито колко време. Викнаха ме, като стигна до София.

Втора изложба в парламент – този път в софийския. Същите снимки, същата поза, друга прическа :D

Номер 7 в списъка на местата, и номер 2 като международна изложба: Франкфурт на Одер. Съвместно с още 6 фотографа от побратимените на Ф\О градове. Пет от мен, пет от Юлия, десет от Враца.

И стигаме до съвместната авторска „СлубФурт – впечатления от европейския град-близнак Франкфурт на Одер (Германия) и Слубице (Полша)” в читалище “Развитие”, Враца:

Така. Този пост беше заради милите, наистина мили думи “Добро начало” на няколко от посетителите. Мили и добре приети, но Исторически некоректни.

Благодаря за вниманието.

Share

Leave a Reply