Лагер Речка

На чела им левски знаци, в очите им плам, БУМ!
Ех, младост, ех радост, ееееей как ви завиждам, душици!
(ще променя заглавката на този блог на “Снимки, видео и коментари от местата но които искате да сте, но ви мързи да идете”)
Лагер Ботева поляна, 31 май 2008 – местност Речка.
Притичвайки с фотоапарата в ръка, попаднах на кръщението на младите походници.
Тук ги виждате, неочаквано обляни от кофата с вода.
ЕГ – Враца, винаги най-красиви и най-ритуални, строени с още една група за снимка, преди да разберат защо всъщност са там (т.е. предишната снимка). Липсваше ви Павлов, а? Ей ви го на, в целия си блясък:
Малка част от оф-лайн изложбата на Ботевия поход през годините:
Това е хорото, което се играеше отстрани на “сцената”. Може вече да ви прави впечатление, че ЕГ – Враца доминира в снимките ми, но ви уверявам, че е напълно заслужено – просто бяха много, навсякъде, и ентусиазирани (както винаги ни е подхождало).
Тук се опитваха да накарат една от походничките да излезе и да танцува на сцената; не успяха, но пък си заформиха хоро отстрани. После разбрах защо бяха толкова настоятелни – момичето беше много добро. Моите поздравления.
Ансамбъл “Нашенци” забавлява тълпата (най-накрая да снимам Ивета, след месеци фалстарт)
emZo, най-големия вело-ентусиаст на този поход, вече се съгласи другата година да сме повече, и по-организирани. Ще ви напомня, когато му дойде времето. Тази година имаше почти десетина велосипедисти – другата мисля да сме не по-малко от четиридесет.
Демонстрация по У-шу от трупата на Ганецовски.

Първото нещо, което ми се случи там, бе че дойде един човек да ме пита дали съм фашист. Явно групата на Атака продължава да прави ядове >:( въпреки, че униформата ми се различаваше доста от тяхната.
Прочие, защо в царството на камуфлажите и българските знамена, някой трябва да ме гледа странно заради патриотичния ми вид?
Срааам, майко, защо погиват героите в твое име, а после е срамно да носиш Байряка?

И такааа. Хубаво им е на децата, не ги мислете. Зачервени, с тен, усмихнати, малко мърляви, прегръщат се и плачат… Забавляват се – играят хора, волейбол, народна топка, има бира и кебапчета… кво повече, освен редовни душове?

(А, послепис – ако още един ми прати съобщение, че ме мрази заради тези репортажи, няма да отразя нито зарята, нито Околчица, и ще се направя, че съм в Ючбунар. Трийсе еднакви съобщения за един ден ми идва малко ненужно. Аз също не съм на похода. И аз искам да съм там, но успях да ида само за два часа. Пътят от София до Речка е два часа и половина; уикенд е, и ако не ви мързи, и вие, врачани-в-средец-пълдин-берея-доростол ще дойдете за по две бири, както направих и аз.)

Share

12 Responses to “Лагер Речка”

 1. Nikolay Says:

  тия атакистите верно много ме издразниха. Забележи – лозунга им беше “без чалга и кючеци”. Пошло като чалга и кючеци. Иначе не беше зле, пихме бира и ядохме скапани кебапи.

 2. arhivatora Says:

  ми всичко си беше ок :)
  само не разбрах дали дъжда достигна до лагера

  а атакистите… батенце… баааси ората…

 3. Anonymous Says:

  аз не те мразя.благодаря ти.30 пъти.штото иначе няма откъде да ги видя тези неща.е, в момента ги гледам по канал 1, но това си е за днес.освен ако враца не стане некво мнооооооого актуално за българските новини място.примерно всеки ден да става убийство, изнасилване и революция.или всички чалга певици да си снимат порното у вас и ти да си оператор.хм

 4. polya Says:

  добре де…ууу…и без това летоска ше си зимвам нов вильосипед :)

 5. Nikolay Says:

  За Речка не знам, обаче сега сто процента ги мокри на Вола.

 6. arhivatora Says:

  анонимен, бих ти отговорил по-пространственоу но на непознати безполови ми е трудно… някакси…
  както и да е, въпросът е кога да снимам и лийкна порно с мене и някой моделка – точно преди, или малко след като стана известен :D

  :D :D:D

  а иначе ако може да снимам чалга певачКИ в порно – става, мъжете нещо не ме блазнят…

  изнасилванията и убийствата всеки ден са ми в очите, БТВ смърдят говедата

 7. Anonymous Says:

  непознати безполови?ше ядеш бой от стария пазар до руски кат си дода, обещавам.порното с моделка-преди славата.задължително.

 8. arhivatora Says:

  е убу де, като не се пишеш кай/коя си кво да ти кажа?

 9. Eneva Says:

  Благодаря, със закъснение, от името на клуба за посветения пост и отделеното внимание!

 10. arhivatora Says:

  за мен е удоволствие.

  една каменица с халба, ако обичате, Клубът по туризъм към ЕГ Враца плаща :)

 11. Anonymous Says:

  znam 4e e kasno no ti blagodarya

  i az plakah kogato gledah no ne ti kazah

  tolkova iskah da sam tam

 12. Лагер Речка, 31 май 09 | Сандъка с архивите на Архиватора Says:

  [...] (архив от миналогодишният лагер) [...]

Leave a Reply