“РЕЧНИКО НА БАЦЕ”

 

“Речнико на Баце” вече е на книжния пазар. Джобен формат, идеален за подарък, на цена 2,50 лв. Можете да си поръчате да ви запазя бройка, даже е по-добре да го направите, да не стане като миналия път с “Враца – в търсене на забравеното име”.

В това издание се съдържат над 1500 думи, жизненоважни за оцеляването ви в Северозападна България; не пропускайте да обновите речника си и да се похвалите в подборка култови реплики от типа на “Дживгаро кюца барабинци по джадето, а оно е ньело и е цело на ендъци”!

>> Facebook фен страница <<

____

В началото на културните празници на Враца стартира и съвместният проект на Петър Петров и Огнян Пищиков за PR и реклама на нашия град и областта. Проектът условно е наречен „Баце” и има за цел да пропагандира и представя Северозапада, чрез поредица от рекламни продукти, първият от които е „Речнико на Баце”.

Това е ориганално и забавно -  хумористично издание, в което са подбрани и обработени 1 500 думи и изрази от цветистия език на Врачанина, а и не само на него. Авторите на проекта имат за цел да покажат богатството на местния езиков фолклор, затова са го нарекли „Езиков пътеводител до Враца и обратно”. В едно от следващите издания се подготвя допълнение под формата на „Велики мисли и изрази на Баце”, което ще бъде  пътешествие в забавното и подсъзнателното, намерило изява в езика на врачанина.

Голямата цел на двамата врачани е създаването и популяризирането на „Баце” като запазена марка на Враца и региона, така както габровците, шопите и други групи са създали подходящи марки на своя хумор, своето битие, поведение и т.н. Проектът включва и други оригинални виждания, с които да се подпомогне развитието на града ни и това да стане достояние на Европа и света.   

Share

11 Responses to ““РЕЧНИКО НА БАЦЕ””

 1. vladimirpreslavski Says:

  Хахахаха! В тая северозападна България сте опасни :D
  Чакай да внимавам някой да не ми ЮСНЕ една песница по тумбавицата: D

 2. admin Says:

  тумбенье!!

 3. iva Says:

  i kato go pora4am, kak da si go polu4a e misalta, 2,50 ne sa nishto no otkade da si go kupq, vyv Vraca ili?

 4. admin Says:

  да иве, във враца е лесно да се намери, ако си в града можеш да г вземеш и от ме, но ако си в друг град не зная

 5. iva Says:

  ок

 6. Николай Says:

  та къде в града се продава ? аз у събота се прибирам на Враца и искам да си го зема … не, ТРЕБВА ДА СИ ГО ЗЕМА :Д, ако такова, те ти номера ми 0883 310581, призвънни, да ти са обада и да дойда до тебе ако не е проблем и те така

 7. admin Says:

  в неделя можеш да минеш през ТВ ВРАЦА и на касата да кажеш да викнат Боян

 8. Николай Says:

  super, do nedelq togava

 9. vladimirpreslavski Says:

  Ей, врачани сте друга България :D

 10. Fabian Says:

  та къде в града се продава ? аз у събота се прибирам на Враца и искам да си го зема … не, ТРЕБВА ДА СИ ГО ЗЕМА :Д, ако такова, те ти номера ми 0883 310581, призвънни, да ти са обада и да дойда до тебе ако не е проблем и те така
  +1

 11. Ivo Says:

  Ima li go v nqkoq knijarnica vuv Vraca ili magazin ?