Още малко от Брюксел

Това е може би последния пост от Брюксел; когато пристигнат и другите снимки може да кача и още. Ако сте пропуснали, най-хубавите снимки са тук.

Когато си говорим за уеднаквяването в ЕС – това са украшенията в парламента… След сериозен оглед се оказа, че във всички зали, на всички маси има ей-такива безумия, за мой ужас – абсолютно идентични и грозни. Това е едно от малкото неща, които не ми харесаха там.

Също така в ЕП беше пълно с изкуство; и всичко (освен това горе) беше невероятно грозно и ужасяващо в безвкусието си. Това беше в рязък контраст с външния свят, който беше шарен и красив с картините и скулптурите си.

По отношение на бирата – все така най-задавания въпрос – ето ви това: горе виждате Гилотина, Нощен Делириум и Делириум Тременс… Това в магазина “250 БИРИ”… Верно бяха толкова. И струваха по десетина евро.

А такааа… Обърнете внимание на ограденото горе. Zakouski? WTF?? 11 евро!!!
И това – в кафене на Големио Мегдан. Ако беше и на кирилица… ех, европо, европоооу!

Паркинга пред ЕП. Преди него имаше още 3, а след него може би още толкова. Само на едната сграда. Искам и тук така, наистина.

Хъм, няма да коментирам. Наша гордост.

Кафенето на ЕП – нали ви казах, шарено и до парка. Много приятно местенце.

Това странно безумие се намираше на един от етажите в ЕП. Казваше се “Цветя, танцуващи за мир”, бяха адски много, и се клатеха наляво-надясно. Успях да ги щракна набързо, претичвайки от кафето към изложбата.

Хъм, г-н Греъм Уотсън говори за Софроний Врачански пред мои снимки. Не съм си представял, че ще ми се случи такова нещо, наистина. Абе супер странна ситуация.
Някъде в небето, все още над България. Красота.
Това е странния стенопис на летището в Брюксел, за който вече споменах. Обърнете внимание на петолъчката над главата на войника, в горния ляв ъгъл.

Централата на НАТО. Загражденията ми харесват. А долу-вляво беше коткото, който видях веднага след тръгването от летището.
Ами… бакшиши.

Говорейки за превоз под наем – това ми е едно от любимите. Колела на заем. Прекрасна идея, нереализируема в България. Плащаш, разхождаш се и паркираш на друга такава стоянка, някъде другаде.

Ей това не знам какво беше. Просто си седеше на тротоара пред едно кафене. Котка на колело. Огледах го, почесах се и си казах – все едно че аз съм го правил.
Share

One Response to “Още малко от Брюксел”

  1. Anonymous Says:

    Баце, препоръчвам ти да посетиш Фландрия и Холандия. Има доста интересни неща, дори сравнени с Брюксел:)

Leave a Reply