2008

Изпратих Старата година със семейство и художници във Арт Центъра, а посрещнах новата в Репетиционната с приятели и музиканти. Ето накратко и в снимки:
Враца, пл. Ботев, 01-01-08, 00:04. Моля тази снимка да остане за учебника по история.
Първото хоро след настъпването на Новата Година, на площада пред Джоли Бар, Бившето СеДеСе, БеСеПето, Старата Телевизия и Стария Нелсон. (Остаряхме, това имам предвид.) Това е десет минути преди да дойдат масово хората. Ако някога сте на Нова Година във Враца, и сте на площада, търсете ме под знамето. Аз съм със знамето. Винаги.
Тълпата, която слушаше Four Play Gang. Нямам какво да кажа за тях. Миналата година на площада свириха BaSSeiN и за мен това приключи списъка с новогодишните концерти :D forevar bace.
Врачани, на Нова Година, 2008. Драсте баце. Честита на сички.
Баща ми Огнян Пищиков и Киро Луканов наблюдават зарята, отбелязваща 1 година Юропъ. Шезтито. Язе са напиам с шампанско дето не е от Шампань. Опраайте са.
Първото хоро от новата година беше в двора на Арт Центъра, между статуите в двора. Вълшебно беше, както винаги там. Във фона – зарята.
– Дай ми лед – каза тя. Той отвори вратата, отчупи две висулки от стряхата, и й ги подаде.
Толко, баце.

Около два часА ин да моргин бяхме в Репетиционната. Хора – бол. И пиенье – също. Някои жени даже бяха прекалено красиви, ама не им го казвайте, щото нямат интернет и … така. Квото има за казване – казано е.

Гого, дъ кинг оф дъ алкохол тейбъл. Пет вида бира, четири вида вида уиски, три вида вида водка, два вида мезе :) Музика – олд скуул диско от Росен, и ню скуул дръб-енд-бяс от Бончев. Некси са разбраа, дип че са беа напиле.
По едно време на микрофона пяхме тройна Многая Лета. Убава стана.

Сандо (или Пендежо, по нашенски – този израз явно и преди съм го ползвал) посвири на Джъгъръдък в коридора. Пендежо се е учил от Хаборигентите у Хафстралеата и моо да прай магии. Като почне да прави врррврррвррруа-уа-уа-уаааааа-вввввззззззз и аз губя общоприетата концепция за пространство около себе си :D :)
BoldИмайки предвид колко неорганизирани бяхме, си прекарахме прекрасно. Дай боже на всички. Весела и успешна Нова Година.
>>>

New Year’s Eve at Vratsa.

Share

12 Responses to “2008”

 1. kenkal Says:

  Весела и успешна! И повече такива неорганизирани купони!

 2. Lempicka Says:

  Да си призная не очаквах да ми бъде така приятно.За съжаление аз не пия алкохол и това създаде погрешното впечатление,че не си прекарвам добре,докато всъщност беше точно обратното!:)))

 3. Lempicka Says:

  А!-И по повод “хората,които никой не познава”- опитай се да бъдеш малко по-позитивно настроен към непознатите,защото е странно човек,който е доволен от себе си и има самочувствието на успял ‘творец’ да се изразява така злобно…:)Все пак това беше един общ празник,нали? :)

 4. Sielo Says:

  Относно висулките :) Това май се превърна в Новогодишна мода…. Честита ни 2008…… :) Изпълнявам по 1 желание … ми не съм златната рибка, ама като рижльо се справям доста добре…. след век/два ще ме повишат и ще изпълнявам по 2 желания…….. :)

 5. arhivatora Says:

  @ kenkal – мерси, слънце, и на теб, за много години и прочие хубости.
  @ lempicka-1 не считам за задължително да се пие – “за съжаление” е напълно ненужно, даже и на мене ми се иска да не пиех вече. но времето, прекарано във враца има ефект хихи
  още: не съм доволен от себе си чак толкова, а и съм далеч от мисълта за успял творец – ако бях такъв, нямаше да гния на работа, а щях да си пътувам по света, обграден от стриптизьорки, нали… примерно, де… А злобно изказване ще демонстрирам след минута само.
  Запазвам си правото на мнение за всеки, индивидуално, самостоятелно и с право за промяна. И в интерес на истината имах проблем с Познати хора, които се появиха, а не с непознатите – но се опитвах да НЕ съм груб.
  @ небесната – желание имам :D

 6. arhivatora Says:

  за анонимката –
  първо, имам брояч, часовник, и проследявам айпита добре, тоест, не си мисли, че като си се писал анонимка, не знам кое създание си.
  НО конкретно този ти коментар, мило другарче, заслужава следният отговор:
  кхъм
  “… познати, непознати, мога да се дразня на който съм преценил. Те не бяха на отбелязаните от тебе места, слънце непопарено, а на други места. Мнение си имам, мога и да си го защитя – а ти се чувствай свободно в ролята си на лайно – аз не те харесвам така или иначе… но аз за лайно не се считам, за разлика от теб :D
  Аз сам взимам решение дали да пиша трезвен, подпиЙнал или с добре надървена паца.
  Този пост, учудено можеш да отбележиш, е писан в напълно трезво състояние…
  Прочие, дано се удавиш във сперма…”

  Мерси за вниманието.

 7. Sielo Says:

  “Да пътувам по света, обграден от стриптизьорки”?? :D
  Познах ли? :)

 8. Lempicka Says:

  Е за мен е за съжаление, понякога,защото има моменти,когато човек определено има нужда да си пийне някоя чашка за настроение,а на мен дори и това ми е забранено,но компенсирам чрез музиката,която ме зарежда :) )

 9. arhivatora Says:

  @ sielo ми и т`ва предположение става, но имам още… все в този стил… и във всичките има курви… само бройката е различна lol

 10. Sielo Says:

  лелееееееееее
  Ми давай…….. чакай, чакай да си загрея магическата пръчица …… ммм… готово :)

 11. arhivatora Says:

  сиело, сиело, вълшебната пръчица, мале, аз я имам и си я загрявам ат време на време, ама не ти отива на тебе да го правиш, че нали си обещана мома…
  иначе съм готов винаги за магии от тебе lol :D :P :) )))))))

 12. arhivatora Says:

  лемпи,
  твоята забранителна болест… ела да заразиш приятелите ми, че прекаляват вече масово…

Leave a Reply