Sheep In The Big City

… или висшето изкуство на оксиморона.

Тва па кво е? Тайна военна организация преследва една овца, за да я използва за енергиен източник в тяхното Овцезахранвано лъчево оръдие. Мдаааам.


Взимаш едно стандартно шоу, слагаш го в торба и то млатиш с големио чук, докато сичко де що е логика, переспектива, детайли и правила на анимацията изгубят логиката си. После го палиш, риташ, удряш в стената и го изнасилваш чрез месомелачка.
Стилизирана графика, фоновете са двуизмерни (когато ги има), хоризонтите са високи (ако не са в отпуск), т.е. далечни, но в същото време обектите в тях са близо. Чувството им за хумор е изтъкано от неперводими игри на думи, които изискват доста добро ниво на английски (и уви няма да го видим в превод на български)… И то в шоу, чийто главен герой дори не може да говори…
Започва ни в клин, ни в ръкав, и завършва ни в клин, ни в ръкав. Прекъсва се за реклами на продукти, които е доста възможно да те натровят, ако не експлодираш преди това, разказвача си слага предаването на уя през цялото време… Подиграват се с реклами, филми, литература… Чехов се върти в гроба в момента, вярвайте ми.
Шоуто вече не се излъчва по CN, но за сметка на това съвсем скоро ще се появи по Boomerang.

Ако съм ви заинтересувал, вижте в Уикипедия, където има още инфо и връзки към авторите.

Питайте чичко Гугъл за Mo Willems и Mr. Warburton

Share

Leave a Reply