Черквата в с. Върбово, Видинско

Името й, доколкото си спомням от вчера, е Йоан Кръстел, а в най-лошият случай Богослов. Любопитното е, че нито гугъл, нито уики не знаят :S Е, тук пускам шега от типа “кой храни и двете с информация за затънтени райони; започва с “архиватора”, и завършва с “точкаком”… оп, извинете, прегрял съм от слънцето… ще се обадим да проверим, пък после ще поправям.

Всъщност ходихме да търсим съответствия в стиловете на стенописите между този храм, още един, за котого ще разказвам след малко, и св. Иван Пусти. Има.

Та, снимки:

Стенописи от XVI в., възстановявани през деветдесетте години на миналия век, запазени почти изцяло, и в чудесно състояние.

Share

5 Responses to “Черквата в с. Върбово, Видинско”

 1. Milena Says:

  Ubavina… :)

 2. admin Says:

  тъкмо пешех обяснение, че вече нама да пиша коментари под снимките поради липсата на митателски коментари.
  мерси.

 3. Diana Says:

  Чудесно …

 4. Dessi Says:

  Аз пък си спомням как като бях малка с моите приятели влизахме в тази църква , потъняла цялата в прах и търсехме съкровища. Понеже и тогава си бях висока само аз достигах едно райберче на горния ъгъл на вратата и успявахме да се промъкнем… имам все хубави спомени..така като гледам е била реставрирана… радвам се , за което :) готин блог, ще се радвам на още снимки

 5. admin Says:

  благодаря за вниманието, често получавам такива коментари от затънтените крайчета на родината. ще се радвам, ако го препоръчаш на още хора, на които би им било интересно.

Leave a Reply