…денъ трети, индиктионъ девети…

Ха честит трети септември – това ми е репликата днес.
Защо ли? Не, не бързайте да проверявате в Уики кво ли толкоз се е случило днес (пълно е със събития, вЕрвайте ми). Въпросът е какво ЩЕ СЕ случва…
Телевизионерски работи. Повечето от вас не гледат телевизия, или не гледат българска такава, затова може да ви се изплъзне от погледа, но днес е официалния старт на новия сезон в Светъ на Теуавизеата… В превод – от днес (при нас поне) се започват наживо всичките му сутрешни блокове, новини с водещи, вечерни предавания, бла бла бла… По широкия свят това означава нови рекламни стратегии, нови риалитита, промени в студиата, фукане с нови видеостени и сгради, промяна на фирмени знаци и лога в ъгъла на екрана, пиар акции които отегчават зрителите, борба за внимание преди изборите, лупане по тупАна за новите сериали (инцидентно, една телевизия се фука с новия си сериал който почва от днес, а ние го въртим вече месец… ама явно тупАна ни е спукан…)
Бла, бла, бла, дрън-дрън, скука, само дето е по-шумна.
Едно нещо ме впечатли обаче – и съм споделяйки:
Диемите (някои от вас може би си спомнят преди месеци скандалите, свързани с повишаването на цените им, довело до повишаване на таксите при местните оператори; аз този случай го нарекох “Борбата за Левчето”) си смениха логата.
Което все тая, не са само те.
Диема Фемили обаче пуска новата си програма, която включва… и внимавайте сега (пускам оригиналните заглавия)…
Dexter’s Laboratoty (!!!!!!); The Pink Panther; Sylvester and Tweety; Skooby-Doo; Superman; Avatar; SpongeBob SquarePants (!!!!!); The Meizga Family (Милена, четеш ли? !!!???!!!); Pumukle; Tom and Jerry
W-T-F?!?!?!
Нужно ли е да казвам, че половината от тези не са виждали БГ ефир? И превод? Класики? Незнам кого са изнудили, или колко им е дебела пачката, но ЗА БОГА, СпонджБоб и Декстър в БР ефир?
Лелеееей, тадаун-сакън! Впечатлен съм!
Share

Leave a Reply