Ретроблог

Posted in arhivatora, BaSSeiN, brussels, bruxel, eu parliament, photography \фотография, анимация, Враца, Доктор`с Го-Го Бенд, драсканици, експедиции, емоционална нестабилност, забравени, изкуство, котки, красивата Враца, музи, музика, Ония Обекти, писмена, работническо дело, св. Иван Пусти, сол-пипер, тарейра, фолклор, фотография \photography, Що каа Икцо от нонстопа... on November 11th, 2010 by arhivatora

Подновявам достъпа до ранните дни на блога, в периода 01 януари 2007 – 1 май 2007, преди да го преместя насам, а после натам, и накрая да се върна където ми е мястото.

Легендите твърдят, че е все така забавен за четене и разглеждане, но предозирането причинява главобол.

Заповядайте, забавлявайте се.

П.С. поради серията миграции, накои снимки може да липсват. Ако срещнете проблем, кажете ми в коментарите и ще го оправя.

Share

BaSSeiN & Junkyard

Posted in BaSSeiN, photography \фотография, Враца, музика, фотография \photography on March 16th, 2010 by arhivatora

 BaSSeiN & Junkyard live 13 март 2010, снимки без излишни коментари :) освен мноооо мнооо добрееей!!!
Share

Изложба на Росен Найденов

Posted in BaSSeiN, photography \фотография, Враца, изкуство, работническо дело, фотография \photography on June 4th, 2009 by arhivatora

Традиционната вече първоюнска изложба на Росен Найденов тази година се случи в читалище “Развитие”, музикално подкрепена от Оги Лупанов с култовият RHODES и от духовияят оркестър, който свиреше навън по това време… старнна музикална комбинация, но на 1-ви юни е така :D . Ето няколко снимчици:

И малко детайли [видеолинк]:

 

Изложбата е във фоайето на Читалището; на мен кулата на Мешчиите ми е любима.

Share

Росен Найденов – китара

Posted in BaSSeiN, музика on April 30th, 2009 by arhivatora

rosen_naidenov

… както го видя Гого Костурков на последния им концерт.

Share

Великденски концерти

Posted in BaSSeiN, Доктор`с Го-Го Бенд, музика on April 16th, 2009 by arhivatora

Двете музикални събития до края на месеца са:
18 април, събота, Великден – концерт на BaSSeiN
25 април, събота – концерт на Докторс Гого Бенд
И двата в Рок Клуба по обичайното време.

Share

Posted in BaSSeiN, музика on April 3rd, 2009 by arhivatora

А, между другото, като говоря за врачански групи и снимки, вече три дни питам за концерта на BaSSeiN в Тукан, на който не бях; и не мога да намеря никого, който да разкаже как е било, нито пък мога да намеря снимки…

Никой нищо не е качил нито във буука, нито в спейса… една размазана нефокусирана снимка с телефон даже…

Що така?

Share

Разни

Posted in arhivatora, BaSSeiN, Враца, изкуство, музика, фолклор on March 25th, 2009 by arhivatora

- В седем сутринта валеше сняг и имаше покривка. В девет е горещо и пролетта е бът ан айблинк ъуей.
- Тия дни името ми звучи така: Баайн. С две А, и двете с ударения. Пробвайте да го изговорите. “бА`Айн”. Решено е – на Божия Мост ще звучат гайди.
- MID записват новия си албум – за пореден път – дано сега успеят.
- BaSSeiN вече имат профил във фейсбуук и майспейс, не се притеснявайте да се обадите и добавите в списъка с фенове. На последното даже можете да чуете и три от парчетата на групата.
- Наскоро участвах в конкурс за лого на фест “Врачанска пролет”. Не се класирах сред победителите, напук на някои хора, които мислят, че съм абониран за всички първи места. Прочие, исках да ви покажа предложението си:

- сега, по сериозната тема, Вики.

(колко жалко, тук снимах с чужд апарат)
Аз, както някои от вас знаят, съм яркоизявен противник на риалити форматите. Във всеки сезон на Мюзик Айдъл участва по някой познат, обикновено без да стигне докъдето и да е. Сега обаче Вики се движи добре. Против на принципите си да не гласувам за каквото и да е чЕрез sms, този път пуснах вот за нея.
Не искам да агитирам други хора да правят каквото и да е, свързано с риалити, затова сега само ще ви погледна виртуално в очите и ще кимна към нея, пък вие си знаете.
Това, което ЩЕ ви ръчкам да направите, обаче, е да подпишете петицията.
Ето инфо, ето и я и самата нея.
– ЗАЩО ГО КАЗВАМ –
Вики беше във Враца за концерт с What A Name! преди време. Имах удоволствието да се запозная с нея. Оставиха я за доста време в компанията ми в Рок Клуба, където си поприказвахме надълго и нашироко. Аз тръвдя, че Вики е красиво -отвътре- създание, добра душа, мило и интелигентно момиче, което – уви – има лоша съдба.
(Аз също я попитах какво трябва да се случи, за да възвърне зрението си; Чудо, каза тя, и чудо й пожелах; дано, тя го заслужава. Дори й се обадих преди да почне Мюзик Айдъл да й пожелая най-искрено успех)
В медийната караница с нея от едната страна и майката на г-н Симеонов аз нямам и капка колебание да взема найната страна.
Зная, че бТВ (тангооооооооооо) разказаха тази история, за да провокират най-вече скандал, рейтинг и реклама на формата си, и с искрено съжаление съм част от това; и че ще бъде оплюта от жълтите вестници ми е ясно; че родители на шизофреници ще протестират във Варна срещу стреса и тормоза и н`ам си ко, обаче и роднини на убити и малтретирани хора протестират в София… И така нататък…

Аз гласувам за Вики и я подкрепям. Пирзовавам и вас. А вие си знаете.

Share

BaSSeiN // Мерудия

Posted in BaSSeiN, photography \фотография, Враца, музика, фотография \photography on March 20th, 2009 by arhivatora

Първо и най-важно: BaSSeiN направиха сефте на софийска земя. Концертът беше страхотен, и според общата преценка на хората в публиката, критериите ни за “фраш” бяха напълно покрити. Не съм в състояние да кажа колко хора имаше на събитието, но клуб Backstage беше пълен до пръсване, и врачани доминираха. Беше невъзможно да минеш пет крачки без да срещнеш приятели, съученици и стари познати; аз така и поздравявах хората по масите – с “честит събор”.
Мога спокойно да кажа, че групата е в страхотна форма и обновеният състав се справя страхотно (за който е изтървал, Лозко, който свири с Мерудия, е новият басист, а на перкусиите е Качурата)
За Мерудия също мога да кажа, че винаги ме радват, и че с удоволствие слушам всеки път. Още в началото изсвириха “Диана” на Доктора, а към края дойде ред и на “Боб в гърне” на Докторс Гого Бенд, изпяно по стара традиция от (електорнния) Гого Костурков.
Страхотно беше, Back Stage стана една малка Враца на три планети :)

Поздрави на всички, които бяха там.
Останалата част от снимките са в буука и спейса – тагвайте се смело!
За край – важна новина – следващият концерт на BaSSeiN ще е на 31-ви март в клуб “Тукан” в Студентски град, заедно с бълраго-германската група Неопит Пилски.
Ще се видим тогава :)

Share

BaSSeiN // Мерудия

Posted in BaSSeiN, Враца, музика on March 12th, 2009 by arhivatora

Другата седмица по това време ще се случи това, за което доста хорица чакахме:

Share

Цвайне клайне интервюта

Posted in BaSSeiN, Враца, Доктор`с Го-Го Бенд, музика, работническо дело on January 28th, 2009 by arhivatora

Докторс Гого Бенд по отношение на брулените гъзове, белото течение в музиката и некои класически похвати:

Русия – който се спича пред камера повече и от мене – по отношение на фестивалите, производителите на пастички и условията на труд по мазетата:

Мерси за рекламата, Докторе. Гор-чи-воооооww!!1!!1

P.S.
“П*чаат киселина”
“Любофф”
Също и един микс-клип от Емзо с BaSSeiN.

Share